Savršena Feng Shui soba

Savršena Feng Shui soba

By | 2018-01-30T17:03:24+00:00 October 31, 2017|Tags: , , , , |0 Comments

Ukoliko verujete u Feng Shui, strujanje i prenos energije, te usklađivanje kosmičke energije sa ljudima i prostorom, onda su ovo savršeni saveti za Vas. Prema Feng Shui verovanjima, ukoliko se pridržavate ovih saveta, Vaš san će biti lepši, dublji i čvršći, a Vaša životna energija snažnija.

Neka Vaš krevet ima čvrsto i puno uzglavlje

-Tokom spavanja, Vaše telo za ima za zadatak da obnovi veliku količinu energije. Zbog toga je veoma važno da Vaša glava ima čvrstu, punu potporu. Najbolje bi bilo da je uzglavlje kreveta napravljeno od drveta, i to punog drveta, bez šupljina i otvorenih rezbarija.

 

Nabavite savršen dušek

-Kada je u pitanju kupovina dušeka, zaboravite na štednju. To je podloga na kojoj ćete spavati godinama, tako da odaberite onaj koji Vam jednostavno najviše prija. Neka bude bogat, kvalitetan i neka se Vaše telo na njemu oseća kao na oblaku.

 

Neka Vaš krevet bude izdignut od poda

-Kako bi vazduh i energija neometano cirkulisali, veoma je važno da Vaš krevet bude izdignut, umesto da ram kreveta potpuno naleže na pod.

 

Postavite krevet što dalje od vrata

-Pozicionirajte svoj krevet dijagonalno ili uzdužno od vrata, tako da iz kreveta možete videti vrata, ali ne i biti u ravni sa njima. Što ste dalje od vrata, to ćete više vremena imati da se pripremite za sve što dolazi, dok će vrata u Vašem vidnom opsegu pojačati osećaj kontrole nad svojim životom.

 

Držite svoj krevet što dalje od TV-a, računara ili drugih elektronskih uređaja

-Bilo bi savršeno kada biste računar i televizor potpuno izbacili iz svoje spavaće sobe. Ipak, uzevši u obzir da je u današnje vreme to teško, pogotovo zbog ograničenog mesta u stanu ili kući, onda je poželjno barem postaviti ležaj što dalje od elektronskih uređaja. Tako će Vam odvlačiti manje pažnje i bolje ćete se odmoriti i opustiti.

 

Izbegavajte ogledala naspram kreveta

-Bilo da je u pitanju stono ukrasno ogledalo ili ogledalo na vratima ormara, svakako izbegavajte da bude okrenuto tačno ka Vašem krevetu. Smatra se da ogledala u spavaćoj sobi mogu otvoriti prolaz lošim namerama, kao i da energija koju emituju može da ometa Vaš san.

 

Izbegavajte vodu u sobi

-Bilo da je u pitanju akvarijum sa ribicama ili samo slika na kojoj je okean, vodu bi trebalo izbegavati u širokom luku u spavaćoj sobi. Feng Shui učenje smatra da ovo može prizvati finansijski gubitak ili pljačku.

 

Cveće i druge biljke držite van spavaće sobe

-Biljke su previše energične i aktivne, što znači da bi mogle da ometaju Vaš odmor. Ako ne možete da pronađete drugo mesto za svoje cveće, onda pokušajte da ga barem držite izvan svog vidokruga dok ležite u krevetu.

 

Koristite vatrene boje za strast i energiju

-Izbalansirani Feng Shui vatreni elementi mogu odlično uticati na karijeru, strast i ljubav, i to sve putem boja u spavaćoj sobi. Zbog toga gledajte da ubacite detalje u crvenoj, narandžastoj, ljubičastoj, ružičastoj ili jarko žutoj boji.

 

Zemljani tonovi za stabilnost i mir

-Zemljani tonovi su odličan izbor za osnovnu boju u spavaćoj sobi jer, pored lepog izgleda, obećavaju i mir i stabilnost. Svetlo žuta i bež boja su odličan izbor.

 

Izbacite iz spavaće sobe sve što Vam nije zaista potrebno

-Stare igračke, beskorisni pokloni, previše suvenira… Sve to može da Vam omete miran san. Zbog toga izbacite iz spavaće sobe sve ono što Vam nije zaista korisno i neophodno i prepustite se opuštajućim snovima.

 

Leave A Comment

Vaš komentar

Ime

Email

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

Budite u toku sa našim akcijama, novitetima i čitajte besplatne savete o zdravlju, spavanju i uređenju doma