Razbudiće Vas bolje od kafe

Razbudiće Vas bolje od kafe

By | 2018-06-07T14:43:56+00:00 June 7, 2018|0 Comments

Na šta prvo pomislite kada se probudite? Za većinu ljudi je odgovor velika šolja kafe. Ipak, ukoliko niste ljubitelj kafe, želite da prestanete da je pijete, ili je u pitanju neki drugi razlog, predstavljamo Vam nekoliko stvari koje Vas mogu razbuditi jednako efikasno kao i kafa.

  1. Prošetajte

Jeste lepo “razvlačiti se” po krevetu još petnaestak minuta nakon alarma, ali to može samo otežati Vaše ustajanje. Umesto toga, stisnite zube, obucite se i pravac u mini šetnju. Bilo to do prodavnice, ili ćete krenuti ranije i peške doći do posla, svejedno je- svakako ćete osetiti ogromnu razliku. Zbog ovog malog napora će Vam biti zahvalni i glava i telo, a uveče ćete spavati lepše i mirnije.

  1. Doručkujte ugljene hidrate

Istraživanja su pokazala da će ugljeni hidrati ujutru, pogotovo ako su u pitanju cela zrna, pomoći da se osećate energičnije, budnije i fokusirano. Najzdravija opcija uključuje hleb od celog zrna, ovsenu kašu i slično.

 

  1. Pijte vodu

Zamenite svoju jutarnju šolju kafe jednom velikom čašom vode. Čak i najblaža dehidratacija i nedostatak vode mogu dovesti do osećaja umora i pospanosti. Obezbedite svom telu dovoljno “goriva” i kafa će biti samo usputna poslastica, a ne glavno sredstvo za jutarnje funkcionisanje.

 

  1. Razmaknite zavese

I pustite to divno dnevno svetlo u svoju spavaću sobu. Razbudićete se mnogo brže i lakše, jutarnja svetlost će Vam podići rapsoloženje i bićete mnogo spremniji da se suočite sa predstojećim danom. Kada se izložite jutarnjem svetlu, održavate svoje telo u sinhronizaciji sa smenom dana i noći, a Vaš mozak reaguje produktivnije i brže.

 

  1. Istuširajte se prohladnom vodom

Iako možda nije prijatno kao ispijanje velike šolje vruće kafe, tuširanje prohladnom vodom ima svoje prednosti. Tragovi umora i pospanosti će veoma brzo nestati, Vaša cirkulacija će se ubrzati, a raspoloženje će svakako biti bolje.

 

  1. Pustite muziku

Najbolji način da se razbudite i razvedrite ujutru jeste da pustite omiljenu pesmu i prepustite se ritmu muzike. Raspoloženje će Vam se poboljšati dok trepnete, a najbolje od svega je što muziku možete slušati dok šetate ka poslu, dok vozite, ili dok obavljate druge jutarnje aktivnosti.

Ipak, ne zaboravite da je ključ energičnog buđenja i dobrog dana u dobrom snu!

Zato birajte dušek i jastuk po svojoj meri – neka odgovara svakoj Vašoj potrebi: položaju spavanja, težini, tvrdoći podloge.

Ako želite zdrave snove i podlogu koja će redukovati i eliminisati bolove i ukočenost, birajte modele od memorijske pene, „smart“ pene sa svojstvima lateksa ili kombinacije memorijske i PU standardne pene, kao i modele sa navlakama od posebno tretiranih tkanina, poput onih koje su obogaćene sjajnim svojstvima Aloe Vere, bambusovih vlakana, eukaliptusa ili srebrnih jona.

 

 

 

Tagovi

Leave A Comment

Vaš komentar

Ime

Email

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

Budite u toku sa našim akcijama, novitetima i čitajte besplatne savete o zdravlju, spavanju i uređenju doma