Kada menjati jastuk

Kada menjati jastuk

By | 2018-06-07T11:36:50+00:00 May 28, 2018|Tags: , , , |0 Comments

Možda niste znali, ali svaki jastuk ima veoma ograničen životni vek, ma od kojeg god materijala da je sačinjen. Naravno, pored toga što posle izvesnog vremena mogu izgubiti formu i oblik, te prestati da pružaju pravilnu potporu, problem sa „rokom trajanja“ leži u nečemu mnogo opasnijem. Naime, tokom sna u jastucima se skuplja znoj i sitne ćelije kože, što čini idealno okruženje za razvijanje grinja i bakterija.

Bez obzira na to koliko često perete jastučnicu, provetravate sam jastuk ili brinete o prostoriji u kojoj boravite, menjanje jastuka je nezaobilazno.

Različite studije su pokazale da je optimalni životni vek jastuka između dve i tri godine, ali i tu postoje brojne varijacije.

Životni vek vašeg jastuka može produžiti i presvlaka, a posebnu prednost imaju one koje su izrađene od tkanina sa antialergijskim i antibakterijskim svojstvom, kao i one koje omogućuju bolji protok i cirkulaciju vazduha.

Naravno, prednost su i jastuci izrađeni od perivih materijala, ali i oni čija se navlaka može ukloniti.

Svakako, produžetku njegovog trajanja možete doprineti i češćim provetravanjem i jastuka i same prostorije.

Jastuci izrađeni od memorijske i PU pene, pogotovo oni iz komada, duže zadržavaju prirodni oblik, jer se prilagođavaju pritisku i obliku glave.

Takođe, poliuretanske pene nisu pogodne za skupljanje i razvoj mikroorganizama, pa su ovi jastuci odličan izbor za osobe koje pate od alergija, jer se u njima neće nakupiti grinje, bakterije i drugi alergeni.

Za duži vek vaših jastuka, preporučujemo jastučnice obogaćene posebnim tretmanima i svojstvima koja poseduju Aloe vera, bambusova vlakna, materijali koji hlade, prirodni Tencel ili srebrni joni.

 

Leave A Comment

Vaš komentar

Ime

Email

PRIJAVA ZA NEWSLETTER

Budite u toku sa našim akcijama, novitetima i čitajte besplatne savete o zdravlju, spavanju i uređenju doma